Jen málokdy se shodnou různí výživoví specialisté a lékaři tak, jako v případě toho, že do jídelníčku je třeba zařazovat ryby, a to ideálně každý týden. Jejich benefit pro zdraví je totiž nesporný. A jelikož máme léto, tak je makrela ideální volba. Dnes si jí společně upečeme na kari.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 4 makrely
- 1 lžíce citronové šťávy
- 4 lžíce oleje
- 4 lžíce strouhaného uzeného sýra
- 4 lžíce kari
Makrely zbavíme kůže (nařízneme na hřbetu a opatrně stáhneme). Každou rozdělíme podél páteře na dvě poloviny.
Porce ryby osolíme, pokapeme citronovou šťávou, olejem a poprášíme kari kořením. Pečeme 10-15 minut.
Krátce před dopečením posypeme sýrem a zapečeme, aby se sýr roztavil.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.