Grilování, tato populární příprava pokrmů má mnoho příznivců a aby také ne, vždyť masem pečeným na rozpáleném kameni si jídelníček vylepšovali už naši prapředkové. A tak si i dnes ukážeme jeden zajímavý recept na rychlé grilování.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme :
- 4 vykuchaní pstruzi
- 80 ml oleje
- citronová šťáva
- koření na ryby
- popřípadě půlky citronu
Ryby omyjte, osušte a potřete citronovou šťávou. Nechte odležet v chladu alespoň půl hodiny. Potom je osušte ubrouskem.
Koření promíchejte s olejem a ryby jím potřete i zevnitř. Vložte do grilovacích kleští na ryby nebo na alobalový plech a grilujte z každé strany asi 6 minut (na alobalu trvá ogrilování o něco déle).
Půlku citronu taktéž jemně ogrilujte z nakrojené strany. Během grilování potírejte ryby ochuceným olejem.
Podávejte se zeleninovým salátem, půlkou citronu a s vařenými bramborami nebo s bílým chlebem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.