Rajčatová polévka patří k letním tropickým dnům, jelikož rajčata díky slunečním paprskům dosahují v tomto období nejvýraznější chuť. Rovněž pak je tato polévka velmi dobrý zdroj výživných látek. Pojďme si společně ukázat, jak si tento zázrak jednoduše a rychle připravit.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- česnek
- sůl
- pepř
- 5 g cukr
- 25 dkg oloupaných rajčat
- 15 dkg mrkev
- cibule bílá
- 10 g celer řapíkatý
- 1 dl olivový olej
- 1 dl zakysané smetany
Cibuli, mrkev a řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na malé kostičky.
Do hrnce nalijeme olej a vložíme zeleninu, vše orestujeme a přidáme rozmáčklý oloupaný česnek. Osolíme, opepříme a vložíme loupaná rajčata. Mírně podlijeme. Vaříme cca 25 minut, poté přidáme cukr a dochutíme podle svého.
Polévka by neměla být moc sladká, musíme cítit chuť rajčat. Nakonec propasírujeme přes cedník, zjemníme zakysanou smetanou a podáváme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.