Jak už samotný nadpis říká, dnes vás čeká recept velmi jednoduchý na přípravu, nejtěžší na něm je to čekání ideálně do druhého dne, než se kuře v marinádě naloží. Ale pak už nebrání nic tomu řádně rozpálit gril a nechat rozvonět toto fantastické kuře.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 4 porce kuřete
- 1 svazek jarních cibulek
- 1-2 chilli papričky bez semínek (lze vynechat)
- 1 stroužek česneku
- 5 cm zázvorového kořene, oloupaného a nahrubo nakrájeného
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička mleté papriky
- špetka mleté skořice
- špetka mletého hřebíčku
- 1/4 lžičky mletého nového koření
- 4 lžíce bílého vinného octa
- 3 lžíce světlé sójové omáčky
- pepř
Kuřecí maso opláchněte a utřete papírovými ubrousky. Vložte do mělké mísy.
Společně do hladka rozmixujte jarní cibulky, chilli, česnek, zázvor, tymián, papriku, nové koření, skořici, hřebíček, vinný ocet, sójovou omáčku a podle chuti pepř.
Směsí přelijte kuře, jednotlivé porce pěkně obalte, aby byly marinádou rovnoměrně pokryty. Mísu zakryjte a dejte do ledničky marinovat až na 24 hodin.
Vyjměte kuře z marinády a 30 minut grilujte na středně rozžhaveném dřevěném uhlí, občas obraťte a potřete marinádou, dokud se kuře nepropeče a nezhnědne. Ihned podávejte.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.