Domácí produkty jsou vždy ty nejlepší, jelikož si je připravíme na míru své vlastní chuti, bez zbytečných nežádoucích látek a rovněž mnohem levněji než v obchodě. Léto plné úrody ovoce a zeleniny je tak sezónou nejen dovolených, ale také zavařování všeho, co jen zavařit jde. Způsobů je mnoho, my si dnes ukážeme méně typický, a sice v mikrovlnce. Ideální v situaci, kdy máme ovoce v menším množství a chceme si ho takto rychle zpracovat.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 300 g meruněk
- 150 g želírovacího cukru
- 1 lžíce loupaných strouhaných mandlí
- 1 lžíce mandlového likéru
Meruňky vypeckujeme a 3 jádra si ponecháme.
Vypeckované meruňky společně se 3 jádry vložíme do široké, hluboké skleněné mísy a přidáme želírovací cukr. Dejte pozor, aby mísa byla zaplněna jen do 1/3!
Přikryté vaříme cca 7 minut při výkonu 700 W. Po třetí a páté minutě vždy promícháme a nakonec přidáme mandle a likér.
Horký džem naplníme do dobře omytých sklenic, uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme asi 5 minut takto stát. Potom sklenice otočíme a necháme vychladnout.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.