Léto jako takové je spjato mimo jiné se sezónou zeleniny. Pokud je to jen trošku možné, je vhodné v tyto letní měsíce konzumovat zeleninu co nejvíce to jde, neboť látky prospěšné v zelenině jsou nám všem dostatečně známé. V tyto dny tedy u nás asi není jídlo (s výjimkou sladkých pokrmů), kdy by na talíři nebyl alespoň kousek zeleniny. A tak i tento recep bude na zeleninu zaměřen.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme :
- 4 mrkve
- 1 kedlubna
- 1 brokolice
- 4 brambory
- 1 svazek cibulka jarní
- 1 cibule velká
- 200 g slanina anglická
- 100 g máslo
- špetka sůl
- 2 lžíce ocet balsamikový
Doba přípravy tohoto receptu je zhruba 40 minut a počet porcí jsou 4 osoby.
Zeleninu omyjeme a očistíme a případně nakrájíme na větší kousky.
Brambory (pokud vypadají dobře, nemusíme je loupat), brokolici a kedlubny nakrájíme na kousky a společně s mrkví povaříme v hrnci s osolenou vodou. Zelenina nemusí být měkká, dojde při zapékání v troubě.
Cibuli a jarní cibulku očistíme a smícháme se slitou předvařenou zeleninou.
Zapékací misku vyložíme anglickou slaninou. Na ni nasypeme všechnu zeleninu. Směs ochutíme solí, octem a navrch položíme vločky másla. Zeleninu vložíme do předehřáté trouby, zhruba na deset minut dáme zapéct.
Tato výborná zeleninová směs se hodí hlavně k pokrmům z masa.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.