Pokud jste chtěli vyzkoušet, jaké to je, upéct si vlastní domácí chléb, tak tohle je skvělý způsob, odkud začít. Všechny potřebné suroviny budete mít určitě doma po ruce. O tom, že existuje celá řada variací toastů, vám říkat asi nemusíme. Ale víte co? Tenhle je tak dobrý, že ho máme rádi i jen tak samotný.
fotografie: Freepik
Ingredience:
- 270 g hladké mouky + na podsypání
- 30 g rozpuštěného másla + máslo na vymazání formy
- 120 ml mléka
- 40 ml vody
- 20 g cukru
- 1 vejce + 1 na potření
- 7 g soli
- 3 g sušeného droždí
Postup:
- V míse smíchejte všechny suché ingredience.
- V druhé nádobě vyšlehejte vejce s vlažným mlékem a máslem.
- Spojte obě části a vypracujte vláčné těsto.
- Těsto překryjte potravinovou fólií a nechte cca hodinu kynout na teplém místě.
- Po vykynutí těsto rozdělte na dvě části. A z každé vyválejte placku o délce formy.
- Placky stočte jako závin do válečků a poté je vedle sebe vložte do máslem vymazané formy.
- Těsto ve formě nechte ještě 30 min až hodinu kynout a poté ho potřete rozšlehaným vejcem.
- Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 30 minut.
- Upečený toustový chléb vyklopte z formy a při pokojové teplotě nechte vystydnout na mřížce na chladnutí.
zdroj: redakce
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.