Lečo je typickým pokrmem v Maďarsku. Velice oblíbené je ovšem i v našich končinách, a to zejména díky své rychlé přípravě. K zapotřebí jsou zejména tři základní suroviny - rajčata, papriky a cibule. Uzeniny a vejce chuť ještě více doladí.
(fotografie: Kobako)
Potřebujeme:
- 200 g suchého salámu
- 4 nožičky oblíbených párků
- 4 papriky
- 4 - 5 středních rajčat
- 100 g sádla nebo jiného tuku
- 1 cibule
- 4 vejce
- pepř
- pečivo
Cibuli nakrájíme na drobno a osmahneme ji na rozpáleném sádle. Salám a párky nakrájíme na malé kostičky a přidáme je k cibuli.
Papriku zbavíme semínek a nakrájíme ji na tenké nudličky. Dusíme ji téměř do měkka. Rajčata nakrájíme na kousky a přidáme je do směsi. Vše osolíme a opepříme a dál dusíme.
V závěru do leča přidáváme vejce, které pečlivě rozmícháme a chvilku ještě podusíme.
Podáváme s pečivem, ideálně s čerstvým chlebem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.