Kuřecí prsa jsou tím nejdietnějším kouskem z celého kuřete. Jejich příprava je jednoduchá, mají však sklony k vysušení. Pokud je ale naplníte, zůstanou krásně šťavnatá. Náplň můžete různě obměňovat, fantazii se v tomto případě meze neklamou. Kombinaci špenátu s balkánským sýrem si ale zamilujete.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- cca 4 kuřecí prsa s kůží
- 50 g balkánského sýra
- 50 g eidamu
- 250 g čerstvého špenátu
- 2 stroužky česneku
- 200 ml bílého vína
- hrst plátků mandlí
- olej
- sůl, pepř
Kuřecí prsa omyjte a osušte. Střed prořízněte tak, aby vznikla uvnitř kapsa.
Maso osolte a opepřete ze všech stran, i uvnitř kapsy. Dovnitř vetřete prolisovaný česnek.
Špenát vsypte do cedníku a spařte ho vroucí vodou.
Balkánský sýr a eidam nastrouhejte a smíchejte dohromady.
Sýrem vyložte vzniklou kapsu a přidejte i špenát a plátky mandlí. Pokud budou suroviny špatně držet uvnitř, můžete kapsu zpevnit pomocí párátka.
Na pánvi rozehřejte olej a pomalu v něm smažte kuře kůží dolů.
Až bude kůže zlatavá a křupavá, kuřecí prsa otočte. Poté pár minut restujte.
Podlijte maso vínem, přiklopte a nechte asi 15 minut dusit. V případě potřeby ještě podlijte vodou.
Kuřecí kapsy podávejte s opečenými bramborami.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.