Venku je vedro k zalknutí, měsíc červenec ukazuje svou plnou sílu a představa byť jen půlhodiny strávené v rozpálené kuchyni nikoho moc neláká. Ideální pro tyto chvíle je proto smetanový okurkový salát, který dobře vychlazený příjemně osvěží. A jelikož sezóna okurek už nastartovala a na zahrádkách se tyto zeleninové plody už hojně zelenají, je ideální čas pro tento recept.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme :
- 2 salátové okurky
- 1 kelímek zakysané smetany
- sůl
- pepř a kopr podle chuti
Okurky oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Lehce prosolíme a necháme půl hodiny, aby pustily vodu. Scedíme, smícháme se zakysanou smetanou a dochutíme solí, pepřem a čerstvým jemně nasekaným koprem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.