Léto je v plném proudu, nyní navíc zažíváme prodloužený víkend, kdy díky svátkům máme celé čtyři dny volna, volba je tedy jasná, rozpálíme gril a jde se grilovat.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- jakékoliv maso dle počtu osob
- 1/2 hrnku jemně krájené cibule
- 1 hrnek jemně nasekané petrželky
- 2 lžíce octa
- 2-3 lžíce oleje
- 3 lžíce dijonské hořčice
- 2 stroužky nasekanáho česneku
- 1/2 lžičky suchého tymiánu
Ze všech surovin (vyjma masa) umícháme marinádu. Maso jemně naklepeme, naložíme do této směsi a necháme v chladu přes noc řádně uležet.
Následně můžete opékat rovnou na grilu, ale lepší je zabalit do alobalu, do kterého se bude zachytávat šťáva a takto položit na grilu. Pokud zvolíte variantu v alobalu, můžete přidat na plátky krájené brambory, které budete grilovat rovnou s masem a tím pádem máte i přílohu.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.