Kdo by neměl rád jablka? Nejlepší jsou ta přímo utržená ze stromu, nepohrdneme ale také skvělým vychlazeným jablkovým kompotem či šťavnatým jablkovým dezertem. Problém ale může nastat v případě, že jejich úroda je příliš veliká a nestačíme je konzumovat, dochází nápady, co s nimi a kompoty ve sklepě se už hromadí. Přinášíme ale řešení, které navíc ušetří čas i peníze. Připravme si jednoduchouu "přílohu", kterou oceníme v letních měsících při grilovačkách. Mluvíme o jablkovém čatní, které je ideální podávat k masům a rybám.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 250 g kyselých jablek
- 80 g hrozinek
- 1 malá cibule
- 1 lžíce kečupu
- 1/4 lžičky mletého zázvoru
- 1/4 lžičky tlučeného hřebíčku
- 1/2 lžičky chilli nebo pálivé papriky
- 20 g práškového cukru
- šťáva ze 2 citronů
- sůl
Jablka oloupeme a zbavíme jader, cibulku rozsekáme. Všechno dohromady vložíme do hrnce a pomalu dusíme. Mícháme a dusíme tak dlouho, až je ze směsi pasta.
Plníme do řádně vymytých sklenic, uzavřeme a uchováváme v chladu.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.