Umíte si představit lahodnější moučník, než ten pokrytý vrstvou ovoce, která může být pokaždé jiná? Jahody, třešně, višně, meruňky, maliny, borůvky, rybíz nebo máte raději mix? Stačí si vybrat. Nejen, že skvěle chutná, navíc je i dobře skladná například při výletech do přírody, takže vhodná i jako letní svačina. Bublanina je prostě to pravé pro tyto dny, kdy je ovoce všude kolem nás.
A jaká je ta vaše nejoblíbenější? Podělte se s námi o tipy v komentářích. Léto je zde, tak vzhůru na ovoce!
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 1-2 vejce
- 1 1/2 hrnku polohrubé mouky
- 1 hrnek pískového cukru
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 1 prášek do pečiva
- ovoce
Mouku, do které jsme nasypali prášek do pečiva, promícháme s cukrem, vajíčky, olejem a mlékem.
Těsto nalijeme na vyšší vymazaný a vysypaný plech, poházíme omytým, okapaným, popřípadě vypeckovaným ovocem a v dobře vyhřáté troubě pečeme zhruba 20 minut.
Nakrájíme, lehce pocukrujeme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.