Stačí nepatrné množství whisky, a chuťově obyčejné kuřecí maso rázem získá úplně jiný rozměr. Tento recept vás o tom přesvědčí! A vyzkoušet si ho můžete třeba ihned o víkendu v neděli, kdy všichni tátové a dědové slaví svůj svátek. Takový pokrm jim bude zcela jistě vítanou odměnou.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 6 kuřecích prsíček
- 60 g pokrájeného pórku
- 60 g mrkve na kostičky pokrájené
- 60 g celeru na kostičky pokrájeného
- 2 lžíce másla
- 4 pokrájené šalotky
- 6 dl kuřecího vývaru
- 0,5 dl whisky
- 2 dl nízkotučného žervé
- 2 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu
- 1 lžička ohřátého medu
- 1 lžička nesekané petrželky
- sůl
- pepř
Ve velké pánvi rozpusťte máslo a přidejte pórek, mrkev, celer a šalotku. Smažte 3 minuty, přidejte polovinu kuřecího vývaru a duste asi 8 minut. Přidejte zbývající vývar a přiveďte k varu.
Přidejte kuřecí prsíčka a povařte 10 minut.
Vyjměte kuře a pokrájejte je na tenké plátky. Dejte na velkou horkou servírovací mísu a udržujte teplé.
V jiné pánvi povařte whisky, dokud se z poloviny nevypaří. Jemným sítem do ní přeceďte kuřecí vývar a povařte, tak aby se z poloviny vypařil. Přidejte žervé, křen a med. Jemně prohřejte a přidejte petrželku a dle chuti sůl a pepř. Trochu omáčky s whisky polijte kuře a zbytek dejte do omáčníku.
Servírujte ke kuřeti, příloha: bramborová kaše.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.