Již tuto neděli slaví všichni tatínkové a dědečkové svůj svátek. Třetí červnovou neděli zde máme den otců. A jak jim nejlépe poděkovat za jejich starost, péči, lásku? Krom drobného dárečku, který jistě potěší, to může být rovněž skvělé jídlo. A muži si zaslouží pořádný kus masa. Steak je tedy sázka na jistotu. Cože je to vlastně ten steak? Je to plátek masa ukrojený přes vlákna z většího kusu masa, obvykle hovězího nebo obecně červeného. Steaky se obvykle upravují grilováním nebo pečením na pánvi. Protože se připravují rychle, s použitím suchého tepla a podávají se v celku, jsou použity vždy nejlepší části zvířete.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme :
- 4 roštěnky nebo řezy ze svíčkové
- 2 lžíce hrubě drceného pepře nebo kořenící směs na steaky
- 1 lžíce oleje
- sůl
- 40 g másla,
- 2 lžíce nasekané cibule
- 1 sklenka koňaku
Maso naklepeme, pepř vtlačíme z obou stran do steaků, opečeme 3 minuty z každé strany a osolíme.
Ve šťávě zpěníme cibuli, přidáme opečené maso, polijeme koňakem a zapálíme.
Jako příloha se hodí hranolky a hlávkový salát.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.