Na první pohled se může zdát název pokrmu zvláštní, přesto ale jde o velmi vydařenou kombinaci, která vás svojí jemností nečekaně překvapí.
(ilustrační fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- krůtí vykostěná prsa (zhruba 200 g na osobu)
- sůl
- pepř
- 4 velké mrkve
- 1,5 dl vody
- 1/2 plechovky kokosového mléka
- sůl
Mrkve očistíme a nakrájíme je na kolečka. Ty dáme vařit společně s kokosovým mlékem, špetkou soli a vodou. Množství vody doplníme tak, aby byla všechna mrkev pod hladinou. Vaříme do změknutí. Z hotové mrkve slijeme část tekutiny, kterou vzápětí použijeme na krůtu.
Krůtí prsa nakrájíme na kousky a osolíme je. Na troše olivového oleje kousky krůty osmahneme a dusíme pok pokličkou do změknutí.
Deset minut před dokončením slijeme z masa přebytečnou tekutinu a naopak přilijeme kokosovou šťávu, ve které se dělala mrkev. Opepříme, dodusíme a odstavíme z ohně.
Kousky krůtího masa podáváme na talíři obložené mrkví, jako příloha se výborně hodí rýže. Porce můžete dozdobit kousky čerstvého tymiánu.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.