Je spousta možností, jak upravit kuřecí maso. Jednou z nich, a to v mnoha dalších obměnách, pak je vytvořit kapsu, kterou libovolně naplníme. A přesně to je cílem dnešního receptu. Během doslova chvíle budeme mít na stole rychlý a chutný pokrm, který nám rozhodně nepohne váhou směrem nahoru. A to se před plavkovou sezónou vyplatí!
(ilustrační fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 2 cibule
- 2 rajčata
- 1 pórek
- 50 g másla
- 2 lžíce sekané petrželky
- 4 kuřecí prsíčka
- 225 g dlouhozrnné rýže
- 3 lžíce oleje
- 50 g sekaných ořechů
Cibuli nakrájejte na kostičky. Rajčata spařte v horké vodě, oloupejte a nakrájejte. Pórek omyjte a nakrájejte na kolečka. Na rozpáleném másle osmahněte tuto zeleninu po dobu asi 5 minut. Pak vmíchejte sekanou petrželku.
Do každého plátku kuřecích prsíček udělejte kapsu a naplňte ji osmahnutou zeleninou. Kapsu uzavřete pomocí špejlí nebo párátek.
Rýži uvařte ve vroucí slané vodě doměkka. Pak ji vysušte a uchovejte teplou.
Na rozehřátém oleji osmahněte naplněná prsíčka, zhruba 5 minut z každé strany.
Rýži naservírujte na talíře a hotová prsíčka dejte na ni. Nakonec posypte sekanými ořechy.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.