Letní období a vysoké teploty jdou ruku v ruce s potřebou jednodušších a nenáročnějších receptů, a to jak na přípravu, neb nikomu se nechce v teplé dny trávit zbytečný čas v kuchyni, tak i na lehkost požitého pokrmu, kdy těžké pokrmy typu vepřo-knedlo nejsou úplně to pravé. Výše uvedené podmínky hravě splňují ryby, kterým se budeme v letních měsících pravidelně věnovat. A začneme lehkým svěžím lososem na citrónu.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 4 porce lososa
- 8 plátků oloupaného citronu
- 1 menší salátová okurka
- 2 rajčata
- 4 lžíce vývaru
- 4 lžíce oleje
- sůl
- kmín
Rybu osolíme, obložíme citronem a necháme 10 minut odležet.
Porce ryby opečeme na rozehřátém oleji ze všech stran, položíme na ně plátek citronu, podlijeme vývarem, přidáme nakrájené rajče, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme asi 10 minut.
Na talíři rybu ozdobíme okurkou nakrájenou na kolečka a zbylými čerstvými plátky citronu.
napsala Andres Pastirčáková
zdroj: redakce
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.