Mleté maso je častou součástí přípravy pokrmů, kdy v kuchyni je velmi oblíbené. Dá se s ním totiž krásně čarovat, příprava je rychlá a nenáročná. A tak hlavní složkou bude i v dnešním receptu, kdy v tomto případě do kuchyně přineseme i trošku kreativity, a připravíme si takový velký masový hamburger (jen bez housky). Pojďme na to.
(ilustrační fotografie: Pixabay)
Potřebujeme :
- 300 g mletého masa
- 4 lžíce mléka
- 1 vejce
- 2 lžíce strouhanky
- 1 větší cibule
- 1 troužek česneku
- 1 mrkev
- 5 zelených oliv
- 60 g sýra balkánského typu
- 2 rajčata
- olej
- rozmarýn
- petrželka
- mletý pepř
- sůl
Mleté maso promísíme s mlékem, vejcem, strouhankou, okořeníme a osolíme.
Oloupanou cibuli usekáme, česnek utřeme se solí a mrkev nastrouháme. Všechny tyto tři přísady opečeme na tuku a udusíme doměkka a poté vmícháme do masové směsi.
Olivy rozkrájíme na plátky a vmícháme je rovněž. Dochutíme.
Směs rozdělíme na tři části.
Z první zformujeme placku, kterou pokryjeme půl centimetru silnými plátky sýra. Přiložíme druhou a posypeme ji hustě petrželkou, načež ji přikryjeme třetí. Kraje zarovnáme nahoru položíme kousky rajčat a vše zabalíme do alobalu. Dole nesmí vytékat šťáva, zatímco nahoře by pečeně měla dýchat.
Pečeme v předehřáté troubě asi půl hodiny. Pak alobal nahoře otevřeme a necháme asi 10 min dopéci.
Podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.