Děti už konečně chodí řádně do školy, stejně tak se blíží doba výletů a toulek přírodou a to je čas, kdy si opět začneme klást otázku, co na svačinu? Vždy je jasnou sázkou na jistotu pomazánka s pečivem, ideálně doplněnou zeleninou všeho druhu. A my si dnes ukážeme rovnou dva recepty na pomazánky masové. U prvního receptu použijeme pečený bůček a výpek a při druhém pak kvalitní masovou konzervu jako základ. Výsledná chuť obou pomazánek je doslova žravá!
(fotografie: Freepik)
Bůčková pomazánka
- 4 stroužky česneku
- 400 g vepřového upečeného bůčku
- výpečky z bůčku
- 1 velká cibule
- sůl
- kmín
Bůček upečeme a necháme řádně vychladnout, kdy výpečky rozhodně nevyhazujeme, neb jsou to nejlepší a dáme zatím stranou. Maso poté umeleme s cibulí a propojíme s výpečky (sádlem) do správné konzistence. Ochutíme drceným kmínem a s česnekem utřeným se solí. Necháme řádně odležet v chladu.
Mažeme na chléb a dozdobíme cibulí, okurkou či paprikou.
Pomazánka z vepřové konzervy
- 1 vepřová konzerva
- hořčice
- 1 velká cibule
- 2 kyselé steril. okurky
- na dozdobení zelenina
Konzervu necháme nejprve při pokojové teplotě trošku povolit, aby se nám lépe zpracovávala. Obsah konzervy rozmačkáme vidličkou, přidáme najemno nasekanou okurku, nadrobno nakrájenou cibulku a spojíme hořčicí. Promícháme a necháme dobře odležet.
Mažeme na chléb či jiné pečivo, zdobíme zeleninou (rajče, paprika, petrželka a podobně).
Tuto pomazánku děláme doma velmi často a patří mezi naše nejoblíbenější.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.