Ač se to ještě leckde na první pohled nezdá, kalendář to říká jasně, blíží se opět období grilování a linoucí se vůně pečených makrel. Abychom si to zbývající čekání zpříjemnili, přinášíme recept na pikantní makrelu, kterou si můžeme udělat doma v troubě, a pak pochopitelně v létě i venku na grilu.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 4 makrely
- 4 stroužky česneku
- 1 feferonka
- hrstka zelené petrželky
- 1 lžička tlučeného kmínu
- 1/2 lžičky chilli nebo pálivé papriky
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 1/4 lžičky tlučeného hřebíčku
- 4 lžíce másla
- citronová šťáva
- sůl
Rozemeleme česnek a feferonku, nasekáme petrželku a pečlivě je rozetřeme se všemi přísadami kromě ryb.
Ty pěkně očistíme a pak je naplníme kořenící směsí a trochu potřeme i zevně. Každou rybičku zabalíme do alobalu a v troubě na mírném plameni pečeme slabou půlhodinu.
Při rozbalování dbáme, aby nám neutekla šťáva.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.