Perník je velmi jednoduchý moučník, který je především rychlý na přípravu. Pokud si dáte ještě trošku více práce a po upečení potřete vrstvou marmelády a přelijete čokoládovou polevu (podotýkáme ale, že nemusí být, jen tím jeho chuť ještě více pozvednete), je úspěch zaručen.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 0,5 l teplého mléka
- 250 g másla
- 2 lžíce medu
- 1 vejce
- 0,5 kg polohrubé mouky
- 250 g cukru
- 1 vanilinový cukr
- 1 prášek do perníku (20g)
- sekané ořechy
V 0,5 l mléka rozpusťte 250 g másla a 2 lžíce medu. Po zchladnutí tekutiny na pokojovou teplotu rozmíchejte v mléce ještě 1 vejce a sekané ořechy.
Odděleně smíchejte 0,5 kg polohrubé mouky, 250 g cukru, 1 vanilinový cukr a 1 prášek do perníku a připravené mléko s přísadami.
V tukem vymazaném a vysypaném plechu pečte v předehřáté troubě (150-160 stupňů Celsia) 40-50 minut.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.