Tvrdý tvaroh je velmi vhodný ke strouhání, jeho výhodou je, že obsahuje velmi malé množství tuku a naopak má velmi vysoký obsah bílkovin. My si z něj dnes uděláme skvělé krekry, neboli zobání třeba k večerní televizi.
(ilustrační foto: Freepik)
Potřebujeme:
- 120 g polohrubé mouky
- 200 g tvrdého tvarohu
- sůl
- 100 g másla
- žloutek
- hladká mouka na rozvalování těsta
- vejce na potření
- mletá paprika a kmín na posypání
Na vále rychle zpracujeme všechny suroviny se žloutkem ve vláčné těsto, přeložíme je a necháme v chladnu ztuhnout.
Pak rozválíme na plát asi 3 mm silný, na válečku přeneseme na plech a teprve potom krájíme omoučeným kolečkem čtverečky či obdélníčky. Lehce je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kořením.
Upečeme v předem vyhřáté troubě a pak je rozlámeme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.