Špízy jsou nenáročné na čas i přípravu a tím pádem i velmi oblíbené. Je to pokrm, kterým se vždy zavděčíte. Můžete je grilovat na venkovním grilu nebo v případě ne zrovna ideálního počasí, jako máme i toto jaro, klidně doma na pánvi či v troubě, ale vždy si zaručeně pochutnáte na výsledku.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 250 g svíčkové pečeně
- 250 g vepřové kýty
- 100 g čabajské klobásy
- 100 g slaniny
- mletá pálivá paprika
- olej
- sůl
- pepř
Na špízy napichujeme střídavě malé opepřené a osolené plátky z obou druhů mírně naklepaného masa, plátky slaniny a čabajské klobásy.
Oepečeme ze všech stran na grilu nebo v oleji na pánvi.
Do šťávy dáme sůl a na špičku nože pálivé papriky, podlijeme 4 lžícemi vody, povaříme a špízy na talíři touto šťávou přelijeme.
Přílohou můžou být různě upravené brambory či rýže.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.