Naložená roštěnka - to je to pravé chlapské jídlo, kterým ale zcela jistě nepohrdne žádný labužník. Navíc příprava je velmi snadná a rychlá a výsledek zaručen. Toto je přesně ten správný recept, na kterém nemůžete nic zkazit a naopak se můžete blýsknout, jak skvěle vám to v kuchyni jde!
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme :
- roštěnky (dle počtu osob)
- česnek
- pivo
- pepř a sůl
- vejce
- cibule nakrájená na kolečka
- hořčice
- hladká mouka na zahuštění
- vývar
Roštěnky naklepeme, osolíme, potřeme česnekem, zalijeme 2 dl piva a necháme v chladničce do druhého dne uležet.
Lehce opepříme a na oleji opečeme 4 minuty po obou stranách (jako minutku).
Na hotové roštěnky posadíme „volské oko“, obložíme cibulí nakrájenou na kolečka, přidáme kopeček hořčice.
Zbylý tuk po smažení zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vývarem a chvíli povaříme, vznikne nám takto lahodná šťáva.
Příloha - hranolky, opečené brambory, bramborová kaše.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.