V jednoduchosti je síla, a v tomto případě také chuť. Tyto těstoviny totiž nejen že báječně vypadají, ale ještě lépe chutnají.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 400 g špaget
- 1 hlavička brokolice
- 1 lžíce stolního oleje
- 30 g másla
- 2 lžíce nasekané cibule
- trocha bílého vína
- 8 zelených oliv bez pecky nakrájených na kolečka
- 2 rajčata bez semínek nakrájená
- 50 ml smetany
- 2 lžíce nasekaných čerstvých bylinek (petrželka, bazalka,..)
- 1 lžíce sojové omáčky
Špagety uvařte v osolené vodě "al dente "podle návodu a poté sceďte.
Brokolici rozdělte na růžičky a stonek oloupejte a nakrájejte na kousky. Olej a máslo dejte do woku a zahřejte, vmíchejte brokolici, rajčata, cibuli. Smažte 3-4 minuty. Přidejte víno a olivy a povařte dokud brokolice nezměkne.
Přidejte špagety a smetanu a promíchejte. Okořeňte bylinkami a sójovou omáčkou.
Ihned podávejte.
Nevíte co je vařit "al dente"? Přečtěte si naše POJEDNÁNÍ O TĚSTOVINÁCH.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.