Naše babičky byly nuceny vařit levně, ale zároveň tak, aby jídlo zasytilo na dlouhou dobu. Že to uměly více než skvěle je věc zřejmá, a svědčí o tom spousty dochovaných receptů. A jedním z nich je právě níže uvedený recept. Brambory jsou základní surovinou, kterou má doma každý a s jejich pomocí připravíme velice rychle toto skromné, nicméně chuťově skvostné jídlo, kterým nepohrdne vůbec nikdo!
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 1 kg brambor
- sůl
- 300 g tvarohu
- 1/2 šálku husté kysané smetany
- 100 g slaniny
- pažitka
Brambory omyjeme a uvaříme je ve slupce. Uvařené a mírně zchladlé brambory oloupáme a nakrájíme na plátky.
Slaninu vyškvaříme na pánvičce.
Tvaroh prolisujeme, rozmícháme s tukem zbylým po vyškvaření slaniny, zjemníme smetanou a osolíme.
Do ohnivzdorné mísy vymazané tukem dáme vrstvu brambor, na ně tvaroh, dále uškvařenou slaninu, sekanou pažitku a nakonec vrstvu brambor. Povrch pokropíme tukem a smetanou.
Zapečeme dozlatova v troubě.
Vaše názory
Moc se těším,až si tuto dobrotu uvařím,vypadá skvostně.
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.