Máte rádi kuřecí maso a přemýšlíte, jak ho tentokráte připravit? Ochutnejte tyto jednoduché kuřecí špízy. Pečou se v troubě, a díky tomu si je můžete udělat kdykoliv během celého roku a nebudete tak odkázání jen na grilování při letních teplých večerech.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 4 ks kuřecích prsou
- 2 velké cibule
- 2 papriky – například kapie
- 2-3 nožičky klobásy (podle toho jak je velká)
- 200 g nakrájené anglické slaniny
- (můžou být i žampiony na plátky)
Na marinádu:
- grilovací koření
- olej
Umytá kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, posypeme grilovacím kořením (nesolíme) a promícháme s olejem. Necháme v chladničce uležet do druhého dne.
Cibuli oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny a rozloupáme na plátky (nekrájím na kolečka, aby se nerozsypávala). Kapii vyčistíme a nakrájíme na čtverečky, klobásu na kolečka. Nakrájenou slaninu rozkrájíme také na menší kousky, podle toho kolik jí mezi jednotlivé vrstvy chceme dávat.
Na dřevěnou nebo kovovou jehlu navlékáme pravidelně kousek marinovaného kuřecího masa, cibuli, slaninu, klobásu a kousky kapie. Můžeme dávat i plátky čerstvých žampionů.
Plech na pečení vyložíme pečícím papírem, pokládáme na něj špízy a upečeme v předehřáté troubě cca na 175 stupňů. Trvá to zhruba 20 minut, maso nesmí být vysušené.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.