Jednoduchý recept, který zvládne úplně každý, není na něm vůbec nic, co by se dalo zkazit, Základem je rýže, která se vaří v zeleninovém vývaru,a poté se pridávají plátky zampionů.
(fotografie :Pixabay)
Potřebujeme
- 150 g másla
- 20 g cibule
- 50 g slaniny
- 250 g rýže
- 1 lžíce sekané petrželky
- 300 g očištěných žampionů
- 3/4 l masového vývaru
- 100 g strouhaného čedaru
- sůl
- mletý pepř
V rendlíku zahřejeme máslo, vložíme drobně nakrájenou slaninu a cibuli, krátce osmahneme, přidáme přebranou a dobře vypranou rýži a mícháme na mírném ohni tak dlouho, dokud se rýže řádně neobalí tukem. Pak přidáme sekanou petrželku, na plátky nakrájené žampiony, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a dusíme do měkka.
Rizoto podáváme horké, sypané strouhaným čedarem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.