Plný talíř zeleniny, to je přesně to pravé, co náš organismus po dlouhé zimě potřebujeme k zahnání jarní únavy. Dodá nám mnoho potřebných látek a odlehčí po těžkých zimních jídlech. Recept pochází z Toskánské kuchyně.
(ilustrační foto: Pixabay)
Potřebujeme :
- 1 řapíkatý celer
- 300 g zeleného hrášku
- 4 artyčoky
- 200 g hlaviček chřestu
- 60 g šunky
- 2-3 šalotky (jarní cibulky)
- olivový olej
- strouhaný parmezán
Řapíkatý celer nakrájíme na kousky, z artyčoků odstraníme tvrdé vnější listy a rozkrojíme je na větší kousky. Hlavičky chřestu spaříme ve vařící vodě a ihned vyjmeme. Šunku nakrájíme na kostičky, šalotky nasekáme najemno.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém orestujeme šunku s cibulkou. Poté přidáme celer, artyčoky, vyloupaný hrášek a chřest, vše podlijeme trochou vody a dusíme na mírném ohni doměkka.
Zeleninu podáváme teplou, sypanou strouhaným parmezánem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.