Velikonoce se blíží, a i když nikdo neví, jak ty letošní budou vypadat, jedno je jisté i tak. Dobroty na stůl patří, protože ty dokáží navodit dobrou náladu a příjemnou atmosféru. Klasická barvená vajíčka všichni známe, co si ale letos doma připravit i ta čokoládová. Takové malé pralinky na jedno kousnutí doma připravené? Bude to bavit nejen vás, ale také děti, které při přípravě můžeme zaměstnat a chutnat pak bude úplně všem.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 100 g hořké čokolády na vaření
- 175 g moučkového cukru
- 175 mletých mandlí
- 1 vejce
Na ozdobu:
- 175 g hořké čokolády
- 175 bílé čokolády
- jedlé dekorativní barevné perličky
100 g hořké čokolády rozpusťte v hrníčku, který budete nahřívat ve větším hrnci s vroucí vodou nebo v mikrovlnné troubě 5-6 minut (přibližně po 3 minutách promíchejte).
Do rozpuštěné čokolády vmíchejte cukr a bílek. Rychle promíchejte.
Ze směsi oddělte vždy kousek velikosti vlašského ořechu a vytvarujte vejce.
Rozehřejte zvlášť tmavou a zvlášť bílou čokoládu na ozdobu. Nechte schládnout asi 5 minut a pak v ní obalte vytvarovaná vajíčka. Polovinu vajíček ve tmavé a polovinu v bílé čokoládě. Opatrně je položte na pergamenový papír a nechejte ztuhnout.
Zbytkem polev na ozdobu můžete polít vajíčka naaranžovaná do misek. Posypte dekorativními perličkami.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.