Kvalita potravin v obchodech všeobecně klesá, a proto čím dál častěji se mnoho z nás uchyluje k vlastní domácí výrobě, jak to bylo za dob našich (pra)babiček. Dnes si spolu velmi lehkým způsobem připravíme tvarohový sýr.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme :
- 500 g měkkého tvarohu
- 3 dl světlého piva
- 1 rovná kávová lžička soli
- špetka kmínu
- špetka mletého pepře
Ve větší nádobě řádne spolu rozmícháme tvaroh s kmínem, pepřem a solí a celé to zalijeme pivem. Přikryjeme a necháme při pokojové teplotě až 5 dnů uzrát. Dobře proleželý sýr má nažloutlou barvu.
Mažeme na chléb, zdobíme zeleninou a čerstvými bylinkami.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.