Většině z nás se pod vyslovením plněné paprikové lusky vybaví ty klasické s rajskou omáčkou. My si dnes ale ukážeme jiné, stejně dobré, ne-li lepší. Péct je budeme rovněž v troubě, ale jen na másle.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 4 paprikové lusky
- sůl
- mletý pepř
- 50 g vařené rýže
- 2 lžíce strouhaného čedaru
- 4 lžíce oleje
- 20 g cibule
- 200 g mletého vepřového masa
- 50 g šunky
- 50 g másla
- 1 lžíce sekané petrželky
Paprikové lusky očístíme a zbavíme semen a stopky.
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a mletou šunku, osolíme, opepříme a krátce osmahneme.
Odstavíme z ohně, přidáme vařenou rýži, sekanou petrželku, strouhaný sýr a vše dobře promícháme.
Hmotou naplníme paprikové lusky, vložíme je do máslem vymazané ohnivzdorné misky, přelijeme zbytkem rozpuštěného másla a v mírné troubě pečeme 30 minut.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.