Znáte kuřecí řízek zvaný Ondráš? Tak přesně ten bude inspirací v dnešním receptu, ale s jednou významnou změnou. A sice řízek nebudeme smažit v bramborákovém těstě, ale v zelném. Rychlý recept, který si můžeme připravit téměř kdykoliv a jehož chuť zcela jistě překvapí!
(ilustrační fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 8 plátků kuřecího
- 15 dkg kysaného zelí
- 15 dkg polohrubé mouky
- 2 vejce
- trochu hladké mouky na obalení
- 1 dl světlého piva
- mletý pepř
- sůl
- olej na smažení
Plátky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce a namáčíme do těstíčka, které jsme si připravili z drobně nasekaného zelí, piva, vajec, polohrubé mouky a špetky soli.
Maso takto obalené v těstíčku smažíme na rozpáleném oleji do zlatova.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.