Jednoduché rybí filé a k tomu osvěžující bramborový salát bez tučné majonézy, to je kombinace, která osvěží, chutná a hodí se nejen ve dny všední, ale také sváteční.
(fotografie: Freepik)
Rybí filet v mandlové krustě :
- 4 rybí filety (600 g rybí filé)
- sůl
- pepř
- 200 g sekaných mandlí
- 40 g olivového oleje
- 60 g másla
- 4 listy ledového salátu
- 4 plátky citrónu
Rybí filé osolíme a opepříme, z obou stran obalíme v sekaných mandlích a opečeme na olivovém oleji.
Servírujeme na talíře na plátky ledového salátu s plátky citrónu a plátkem másla, jako přílohu použijeme svěží bramborový salát.
Svěží bramborový salát:
- 550 g vařených brambor
- 120 g baby karotky
- 120 g sterilované okurky
- 50 g sterilovaného hrášku
- 50 g cibule
- 50 g hořčice
- citrónová šťáva
- sůl
- bílý pepř
- olivový olej
Brambory vařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme sterilovaný hrášek a na kostičky nakrájenou sterilovanou okurku a baby karotku. Cibuli pokrájíme najemno a přidáme k ostatním surovinám (komu vadí výrazná chuť cibule, může ji před přidáním do salátu krátce spařit v horké vodě). Salát osolíme, opepříme, vmícháme olivový olej s hořčicí a dochutíme citrónovou šťávou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.