Potřebujete zahřát a zároveň zasytit? K tomu jsou ideální polévky, o kterých už naše babičky říkávaly, že jsou základem. My si dnes společně připravíme římskou polévku, která je charakteristická tím, že se připravuje z hovězího a telecího masa, tudíž výsledný vývar je velice silný. V dnešní době pak častokrát dokáže nahradit i hlavní chod.
(ilustrační fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 200 g hovězího masa
- sůl
- pepř
- 1 cibule
- 1 pórek
- rajčata
- kousek celeru
- 1 hřebíček
- 200 g telecího masa
- 3 vejce
- půl citrónu
- 12 plátků na másle opečené žemle
- 100 g strouhaného čedaru
- sekaná petrželová nať
Hovězí maso rozkrájíme na menší kousky, vložíme do studené osolené vody spolu s nakrájenou zeleninou a hřebíčkem a vaříme asi půl hodiny, pak přidáme na kousky nakrájené telecí maso a vaříme doměkka.
Z polévky odlijeme trochu vývaru a necháme prochladnout.
Mezitím v misce rozšleháme vejce se šťávou z citrónu a pomalu přiléváme vývar. Vzniklou směs vlijeme do vařící polévky, aby se vejce srazila.
Polévku podle chuti osolíme, opepříme a podáváme s osmaženou houskou a sekanou petrželovou natí. K polévce podáváme strouhaný sýr.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.