Je starou známou pravdou, že každé jídlo (a tím nemyslíme jen teplé jídlo v podobě oběda) by mělo obsahovat také poměrnou část zeleniny. Kombinace zeleniny a masa je nejen chutná a zdraví prospěšná, je ale také lahodná oku, jelikož krásně nazdobený talíř je vždy základem každého jídla. My jsme dnes jako zeleninu zvolili květák.
(ilustrační foto: Pixabay)
Potřebujeme:
- 700 g vepřové pečeně
- 3 lžíce oleje
- strouhaný muškátový oříšek
- sůl
- mletý pepř
- snítka rozmarýny
- 40 g slaniny
- 40 g cibule
- 1 lžíce rajského protlaku
- hovězí vývar
- polovina vařeného květáku
Vepřovou pečeni vykostíme, osolíme, opepříme, okořeníme špetkou strouhaného muškátového oříšku a snítkou rozmarýny, podmastíme olejem a dáme péci do trouby.
Květák rozebereme na růžičky, omyjeme a uvaříme v osolené vodě, případně na páře.
Mezitím drobně nakrájíme slaninu a cibuli, osmahneme, přidáme rajský protlak zředěný vývarem, osolíme, opepříme a chvíli povaříme.
Pečené maso nakrájíme na plátky, upravíme na mísu spolu s uvařeným květákem a přelijeme omáčkou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.