Pracovní týden končí a před námi je opět víkend. Venkovní teploty navíc letí strmě vzhůru, což ještě více evokuje blížící se jaro, které my všichni už netrpělivě vyhlížíme. A tak jsme se dnes rozhodli přinést už tak trošku jarní recept na jednoduché kuře, které je téměř bez práce a stoprocentně chutná.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 1 kuře
- kuřecí játra
- 2 vejce
- 3 žemle
- 1 lžíce másla
- mléko
- sůl
- muškátový květ
- 1 lžička sekané petrželky
- 1 lžíce spařených rozsekaných kopřivových listů (možno nahradit špenátovými)
- olej
Žemle rozmočíme v mléce, vymačkáme a utřeme s kořením, zelenými natěmi, solí, rozehřátým máslem, žloutky a rozsekanými játry. Vmícháme tuhý sníh z bílků.
Kuře omyjeme a naplníme nádivkou. Zašijeme, případně sepneme jehlicí.
Pečeme ve středně vyhřáté troubě za občasného podlévání dozlatova.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.