Pořádný kus šťavnatého masa, které je rychle a zprudka opečené na pánvi, zcela jistě potěší téměř každého. A proto si dnes připravíme společně steak. Steak se krájí přes vlákna z většího kusu masa, obvykle hovězího nebo obecně červeného.
(fotografie: Pixabay)
Na pepřový steak potřebujeme :
- 4 roštěnky nebo řezy ze svíčkové
- 2 lžíce hrubě drceného pepře nebo kořenící směs na steaky
- 1 lžíce oleje
- sůl
- 40 g másla,
- 2 lžíce nasekané cibule
- 1 sklenka koňaku
Maso naklepeme, pepř vtlačíme z obou stran do steaků, opečeme 3 minuty z každé strany a osolíme. Ve šťávě zpěníme cibuli, přidáme opečené maso, polijeme koňakem a zapálíme. Jako příloha se hodí hranolky a zeleninový salát.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.