Již dlouhou dobu je nesporně prokázán blahodárný vliv ryb na náš organismus. Pravidelná konzumace je tak nezbytná, ryby proto patří do jídelníčku každého z nás, ať se jedná o dítě, dospívajícího, pracujícího či seniora. Přes všechny významné klady se ale ryby na našich stolech objevují stále málo. A proto je nutné zkoušet i nové recepty a chuť ryb si tak co nejvíce oblíbit.
Potřebujeme:
- 4 porce pstruha
- sůl
- 1/4 l vína
- 3/4 l vody
- 1 cibule
- 1 lžíce másla
- 1 bílek
- 1/2 citronu
- 1/8 l smetany
Omyté pstruhy potřeme solí.
V kastrolu povaříme víno, vodu a cibuli, potom vložíme pstruhy a na mírném plameni necháme 15-20 minut natáhnout a uvaříme doměka. Pstruhy vyjmeme a necháme stranou v teple.
Připravíme jíšku, zalijeme ji 1/4 l marinády, povaříme, sejmeme z ohně, vmícháme bílek a smetanu. Ochutíme vínem, solí a citrónem.
Pstruhy a omáčku podáváme zvlášť. Nejvhodnější přílohou jsou brambory s máslem, posypané nasekaným koprem.
(ilustrační foto: Pixabay.com)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.