Ať již přemýšlíte, co netradičního připravit k obědu, ale také při každé jiné příležitosti, kterou může být oslava narozenin, případně posezení jen tak s kamarády u piva, se vám bude hodit tento extra jednoduchý recept, který nikdy nezklame. Vynikající je totiž jak teplý s bramborem, tak studený nakrájený na plátky s hořčicí, cibulí, okurkou, různě nakrájenou další zeleninou a čerstvým pečivem.
Potřebujeme:
- vepřový libový bůček (cca 1 kg)
- 3 - 4 vajíčka
- 20 dkg salámu dle chuti
- 1 plechovka sterilovaného hrášku
- sůl
- pepř
- kmín
- česnek
Do libového bůčku uděláme hlubokou kapsu a naplníme nádivkou, kterou připravíme takto: Na pánev dáme trochu vody, do ní rozklepneme vajíčka, přidáme salám nakrájený na kostičky a zelený sterilovaný hrášek. Naplněnou kapsu zašijeme, zvenku osolíme, okmínujeme a potřeme rozetřeným česnekem, dáme na pekáč a vložíme do předem vyhřáté trouby, kde při teplotě 150-180 stupňů zvolna pečeme do červena.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.