Chcete svou rodinu překvapit nějakým prima obědem o víkendu? A přitom ale nechcete v kuchyni trávit mnoho času? Tak právě pro vás je tento jednoduchý recept na přípravu vepřových kotlet.
Potřebujeme:
- 4 vepřové kotlety
- sůl
- mletý černý pepř
- 20 g tuku
- 100 g čedaru
- 250 ml kysané krémovité smetany
Z kotlet odsekneme výčnělky obratlových kostí, po obvodu kostí je nařízneme, naklepeme, po obou stranách osolíme a opepříme.
Na pánvi rozehřejeme tuk a maso na něm po obou stranách 3-5 minut opékáme. Mezitím nastrouháme sýr a smícháme jej s kysanou smetanou.
Opečené kotlety položíme jednu vedle druhé do pekáčku a potřeme je celé směsí smetany a sýra. V předehřáté středně horké troubě 10-15 minut zapékáme. Omáčku přitom hlídáme, aby se nespálila. Správně by měla mít zlatohnědou barvu.
Jako přílohu podáváme široké nudle nebo bramborovou kaši.
(foto: Pixabay.com)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.