Kuře je vždy sázka na jistotu. Ať již spěcháme a nemáme moc času na složité vyvařování a nebo se naopak chceme vyšvihnout při rodinném obědě či při oslavě. Dnešní recept se zcela jistě řadí mezi ty méně tradiční, jablečný džus dodá kuřeti neopakovatelnou chuť a vůni.
Potřebujeme:
- 1 lžíce olivového oleje
- 25 g másla
- 3 cibule nasekané
- 2 nasekané stroužky česneku
- 2 lžíce mouky
- 8 kuřecích stehen bez kůže
- 290 ml jablečného džusu
- 1 lžíce drcených rajčat
- sůl
- pepř
Olej a máslo zahřejte ve velké pánvi. Přidejte cibule, zmírněte oheň a opékejte asi 15 minut (po 10 minutách přidejte česnek), dokud cibule nezměkne a není tmavě hnědá. Pak přesuňte osmahnutý česnek s cibulí na talíř.
Mouku osolte a opepřete a obalte jí kuřecí stehna.
Dejte na pánev a opékejte ze všech stran po dobu asi 10 minut. Přidejte jablečný džus a drcená rajčata. Dobře zamíchejte, vraťte do pánve cibuli s česnekem, přikryjte poklicí a duste 20-25 minut, dokud kuře není měkké a omáčka nezhoustne.
Podávejte s rýží.
(foto: Pixabay.com)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.