Zimní období je charakteristické nejen výrazným kolísáním teplot, ale také zvýšeným nedostatkem čerstvých vitamínů, které organismus potřebuje, což je v souběhu s virovou zátěží tohoto období také důvodem častých nemocí. Venkovní teploty jako takové my sami moc neovlivníme, co ale můžeme ovlivnit je přísun vitamínů. Ovoce je v tomto čase více než potřeba. A jelikož pomerančce, jablka a grepy se dají u nás sehnat celoročně, připravíme si z nich jednoduchý salát, který nám náš organismus doslova nastartuje.
Potřebujeme:
- 2 grapefruity
- 2 pomeranče
- 3 jablka
- 2-3 lžíce cukru
- 1 citron
- 2 dl šlehačky
- hrstka spařených a oloupaných mandlí
Ovoce oloupeme a z grepů stáhneme bílou hořkou kůžičku. Citrusy rozebereme na dílky a překrájíme je. Jablka nakrájíme na menší silnější plátky. Hned je pokapeme citronem, aby nezhnědla.
Všechno ovoce v míse posypeme cukrem, zalijeme zbytkem citronové šťávy, promícháme a dáme vychladit.
Před podáváním ozdobíme šlehačkou a posypeme nudličkami mandlí.
(foto: Pixabay.com)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.