Recept níže uvedený patří mezi ty, které si člověk musí připravit dopředu, což ale zabere minimum času a ještě méně surovin. Důvod je prostý, je nutné, aby bylo maso důkladně odleželé v nálevu. Pokud tedy plánujeme víkendový oběd, dnes je ten nejlepší čas maso předpřipravit.
K samotným surovinám - gramáž masa volíme dle počtu osob, počítá se 150 g na osobu, koření pak zejména dle chuti - čím více ho dáme, tím silnější bude daná nálev i chuť.
Potřebujeme:
- vepřová krkovička
- česnek
- sůl
- bobkový list
- nové koření
- pepř
Vepřová krkovička, ne moc tučná, se nasolí a potře důkladně rozetřeným česnekem. Místy se píchne do masa nožem a rozetřený česnek se tam natlačí.
Uvaříme nálev (voda, trocha soli, pepř, nové koření, bobkový list).
Načesnekované osolené maso dáme do hrnce a zalijeme vychladlým nálevem (musí být ponořené). Přikryjeme a necháme uležet v ledničce alespoň 3 dny.
Pak maso vyjmeme, nálev vylijeme.
Nalijeme studenou čerstvou vodu, osolíme a maso v ní uvaříme s polévkovou zeleninou. Polévka je výborná, můžeme do ní přidat brambory a zelí.
Uvařené maso nakrájíme a podáváme s křenovou omáčkou.
(fotografie: Pixabay.com)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.