Klasické karbanátky známe všichni. My si dnes ukážeme další z nekonečných variant na toto téma v podobě hradeckých koulí. Specialitou v tomto receptu jsou přidaná játra. Kysané zelí a knedlíky při servírování pokrmů jsou příjemným bonusem.
Potřebujeme:
- 400 g tučnějšího vepřového masa
- 150 g jater
- 1 vejce
- žemle
- 1 stroužek česneku
- pepř
- sůl
Tučnější vepřové maso a játra společně umeleme, ochutíme česnekem utřeným se solí, pepřem. Přidáme v mléce namočenou žemli, vejce a dobře propracujeme.
Poté tvarujeme koule zhruba o velikosti vajec, klademe je do pekáčku vymazaného sádlem. Vše pak posypeme drceným kmínem, podlijeme a upečeme v předehřáté troubě dočervena.
Podáváme s chlupatými knedlíky a dušeným zelím.
(recept: Pixabay.com)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.