Kuřecí maso je velice oblíbené pro svou rychlou přípravu i dietnost. Milují ho děti i dospělí. Jeho mírnou nevýhodou je ale relativně nevýrazná chuť, kterou musíme masu během přípravy dodat. Pokud ho naložíme do marinády, tento problém vyřešíme a za pár minut budeme mít na stole skvělý pokrm, který chutná všem.
Potřebujeme:
- 400 g kuřecího masa
- 4 lžíce oleje
- 2 lžíce kečupu
- 1 lžíce vína
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce cukru
- šťáva z 1 citrónu
- 1 vejce
- 50 g čínského zelí
- 2 rajčata
- 1 lžíce škrobu
- 1 lžička hladké mouky
- ocet
- sůl
Na silnější nudličky nakrájené kuřecí maso mírně opepříme a smícháme s marinádou, kterou jsme připravili z citrónové šťávy, 1 lžičky vína, škrobu a mouky. Necháme 20 minut v chladu odležet.
Na rozpálený olej vložíme maso, dobře promícháme a asi 3 minuty prudce restujeme, občas promícháme.
Pak přidáme kečup, sójovou omáčku, dochutíme cukrem a octem a přisolíme. Ještě chvíli restujeme.
Přendáme na teplý talíř a zdobíme plátky rajčete a citrónu a jemnými nudličkami čínského zelí. Prodáváme s hranolky nebo rýží.
(foto: Pixabay.com)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.