I obyčejná sklenice sterilované zeleniny může být vynikající základ pro rychlou pomazánku, kterou připravíme doslova během chvíle. Vyjde na pár korun, zasytí celou rodinu a chutná skvěle.
Potřebujeme:
- 1 sklenička sterilovaného zeleninového salátu (Moravanka, Kunovjanka apod.)
- 100 g měkkého salámu dle vlastní chuti
- 100 g eidamu
- 1 pomazánkové máslo bez příchuti
Zeleninu necháme okapat a společně se salámem a sýrem umeleme na masovém strojku nebo rozsekáme v robotu.
Vzniklou hmotu přidáme do pomazánkového másla a dobře dobře promícháme. Poté necháme v lednici chcíli odležet.
Mažeme na pečivo, dozdobit můžeme vařeným vejcem.
Poznámka: je-li v zeleninové směsi feferonka, před mletím ji vyjmeme nebo dáme jenom kousek. Pokud jsme ale příznivci pikantní chuti, feferonku ponecháme a připravíme si pivo na zapití.
(ilustrační foto: Pixabay.com)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.