Když se řekne řízek, každému z nás se vybaví klasika v podobě vepřového či kuřecího plátku masa, obaleného v trojobalu a dozlatova usmaženého, na který se pak s nedočkavostí vrháme. Řízek však nemusí být vždy jen z masa. Nevěříte? Vyzkoušejte tento recept. Celerové řízky jsou rychlé, chutné a zajisté si pochutná celá rodina! A to i zapřísáhlí odpůrci celeru samotného.
Potřebujeme:
- 1 větší celer
- 2 trojúhelníčky taveného sýra
- hladká mouka
- 2 vejce
- strouhanka
- tuk
Očištěný celer uvaříme v osolené vodě do poloměkka, nakrájíme na centimetrové plátky a spojíme po dvou vrstvou taveného sýra.
Takto připravené řízky obalujeme obvyklým způsobem v trojobalu (mouka, rozšlehané vejce a nakonec strouhanka) a smažíme po obou stranách dozlatova.
Podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.
(foto: Pixabay.com)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.