Máme za sebou období, kterému dominovala zejména sladká chuť. V lednu to tedy chce změnu a od sladkého si trošku odpočinout (i když pochopitelně nebudeme se sladkého zříkat úplně). Palačinky si většinou představíme naplněné marmeládou a kopcem šlehačky na povrchu, my je dnes ale v rámci výše uvedeného uděláme ve slané verzi, a sice s brynzou.
Potřebujeme:
- 200 g hladké mouky
- 400 ml mléka
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 120 g másla
- sůl
Náplň:
- 250 g brynzy
- 1 žloutek
- 20 g másla
- 70 ml smetany
- kopr
- sůl
Mléko, žloutek a celé vejce rozkvedláme a za stálého míchání přidáváme mouku. Těsto má být hladké. Na pánvi rozpustíme kousek másla, nalijeme na něj naběračkou těsto a opečeme palačinky po obou stranách.
Náplň: utřeme brynzu se žloutkem, máslem, přidáme smetanu, jemně krájený kopr, podle chuti osolíme.
Brynzovou směsí naplníme palačinky, srolujeme nebo přehneme a ihned podáváme.
(foto: Pixabay.com)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.